Thorsten Flinck

Det var en riktigt bra debut i sommar i P1. Överraskande, härlig inledning, fylld med livsvisdom och bra berättat. Flinck är verkligen en riktig stor aktör även om man kan höra Bergmans ekon bakom mycket. Även låtvalen var intressanta. Jag tror många fick en annan bild av Flinck än den gängse schablonbild som media skapat. Och det är han värd, Gossen Ruda.  Jag minns förra året då han var på Stadsfesten i Eksjö. Han sjöng bra med sitt band revolutionsorkestern. Jag tänkte tanken, undra vad som kommer att hända med honom där han stod, svart och egensinnig i den varma natten med en cigarett i munnen. Men den som väljer sin egen väg och tror på detta hittar alltid nått. Och ett år senare ser vi mer av honom.  Han har han slagit igenom i meolodifestivalen, av alla kanaler, där han faktiskt kom trea i finalen som folkets man, med outsiderlåten ”Jag reser mig igen”. Han gör avtryck som sommarvärd och mer lär komma även om en del på hemsidans på gång är inställt.  Men: han är tillbaks med mycket energi där rollerna förstärker varandra.  Ett mycket bra, till och med virtoust program skulle man kunna säga. Det blir heller inte sämre när man lyssnar en gång till. En krigare är åter i fält  med stort innehåll och repertoar som håller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*