Om bloggen

IMG_0308[1]Hej där!

Jag heter Thorbjörn Hammerth och den här bloggen drogs igång 2012. Att driva en blogg tar sin tid men fördelarna och skrivarlusten överväger. Man är mitt i flödet och håller sig uppdaterad. Jag vill också själv kunna styra eller påverka min egen digitala profil och inte vara helt utlämnad åt sociala medier som kan skriva vad som helst om än. Att ha en egen plattform är inte så dumt när man behöver förfäkta sin egen uppfattning och utveckla nya tankegångar som annars aldrig skulle ha sett dagens ljus.

Målet är att publicera två till fyra blogginlägg i månaden.  Att skriva är ett sätt att tänka och en förutsättning för mig att sortera och kläcka nya idéer. Bloggen gör också att radarn är på och urskiljer de ”uppenbara hemligheterna” som finns överallt. I slutet av 2019 har jag snart publicerat 450 inlägg och över 1 000 tweets. Varje inlägg tar cirka tre timmar att skriva.

Förhoppningsvis blir bloggen en källa till idéer och inspiration för dig. Själva delningen som är så fantastisk i sig själv kan bygga nya broar och nätverk som annars aldrig skulle ha kommit till stånd.  Fyra år efter starten har bloggen över 2 000 unika besökare per månad och detta fortsätter att växa och det ger ringar på vattnet som gör att man träffar helt nya vänner. Ett förbluffande och fullständigt oväntat utfall som gör det skoj att skriva. Inriktningen har blivit ledarskap, fastigheter och samhälle. En paroll som jag lärt mig från brukspatronerna Jonas Spånberg och Göran Henriksson är att inte tumma på sanningen eller kvalitet.  Allt som publiceras på dessa sidor ska vara sant och helst självupplevt. Under 2014 blev boken ”Att bygga företag genom att sätta medarbetarna i centrum” färdig.  2015 avsluts med en kokbok och ett unikt företagsrecept. 2020 är målet att skriva en ny bok ”Kommunikation som ledarskapsmetod” se https://hammerth.se/2015/01/11/kommunikation-som-ledarskapsmetod/.

Syftet är också att finnas på hyllan (syns man inte finns man inte). Det är lika viktigt att både verka och synas. Det är märkligt att hammerth.se har läsare i Jönköping, Stockholm, Holland, Eksjö, Stockholm, Jönköping, Kina, Ryssland, Polen, Sydafrika, Umeå, USA osv.  Vägarna hit är sannerligen outgrundliga. Såg att vissa texter låg uppe på Yahoo News och då sprids dessa för vinden.

Den som designat den nya bloggen är dottern Klara som är familjens revisor och styrman numera. Även Gustaf går i samma riktning med sin fina tankeförmåga och disciplin.

Kontaktuppgifter

 

2 kommentarer

  • Manu Laulumaa skriver:

    Bäste Thorbjörn. Bilden med höghusen på sidan som handlar om Farsta strand tror jag bestämt visar södra Jordbrovägen i Jordbro där uppbyggnaden av Ica och Jordbro box- och budoklubb syns i förgrunden. Hälsningar Manu

    • Thorbjörn Hammerth skriver:

      Hej Magnu, beklagar sent svar. Jag tar bort bilden och lägger in en annan. Tack för synpunkten/Thorbjörn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*