Påskdagen

Det är fart i kyrka och gudstjänsten börjar rörigt men prästen trivs när det är folk i kyrkbänkarna.  Budskapet är glatt och barnen sufflerar högt om ägget, jesus, korset kraft och kärleken. Framför oss har vi en välsjungande Erik Svae, den förra prästen som fick så många människor att tro, tänka och gå till kyrkan. Det är strongt att han kommer tillbaka och lyssnar med sin pappa, som också han är präst. Han framträder som är en blandning av profet och entreprenör i sin svarta sammetskostym. En filmsekvens.

Det är även fart på löparrundan med dobermanhundarna efter att de legat och väntat hela dagen. Det är fint ute, solen går ner, fåglarna spelar och det droppar fortfarande från taken. Vi tar oss fram i racerfart. Det är vi och hästarna som lämnar spår i det våta sandgruset.  Som tur är finns numera iphone där man kan se, spela och hör allt. Att springa omkring och lyssna på Gösta Berlings Saga är verkligen en bonus och när det blir för jobbigt är det bara att slå över till Spotifys (Tobbes topplista) och sedan i nerförsbackarna fortsätta med Filosfiska rummet i P1 och avsluta med Carles Dickens – en julsaga på slutrakan.  Allt under en löpning. Därimellan har också två mobilsamtal klarats ut och ett foto har tagits av en skylt på vägen.  På sätt och vis är det galet med denna telefon, men jösses vilken uppfinning. Att lyssna på Per Myrbergs melodiska stämma om hur majorskan på Ekeby går an är fantastiskt, mitt ute i urskogen och bland  de sista solstrålarna som går ner. En fridstörare är emellertid haren som korsar vår väg och plötsligt kommer vi flygande rakt ner i diket. Ett brutalt uppvaknade från all teknik och sagor. Så här ser kraften ut: http://www.youtube.com/watch?v=GfnPoYGz-kU&feature=related

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*