Eldstaden och deklaration

Det drar sig mot kväll och påsken är över. Utanför knastrar regnet mot fönstret. Då är det skönt med en kamin som sprakar och knäpper och fyller rummet med värme. Här är det skönt att bli sittande och ta sig an veckan som kommer, förbereda möten och prata  om veckan som kommer. Vem ska skjutsas hit och vem ska dit osv. Den här stunden är guld värd. Deklarationen är också gjord och det blev väl ingenting i slutändan. Det är emellertid ett bra system, att kunna deklarera direkt från datorn och kolla igenom sina uppgifter och papper.  På sätt och vis blir allt tydligare. Man ser även hur staten tänker och vad viktigt det är att förstå skatter, inkomster, ägarandelar, avdrag och skatteplanering. Det är ganska egendomligt hur släpphänt man är med sin egen ekonomi medan man vänder ut och in på företagets ekonomi. Det skulle gå att göra mycket mycket mer, men avdragen inskränker sig till småposter och planeringen är urusel. Egendomligt. Det här blir en fråga att ta tag i. Men just nu värmer kaminen och initiativen får vänta tills imorgon. Vi fick ju rotavdraget så när allt kommer omkring så blir det väl en balans mellan individen och staten ialla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*