Uppföljning

Det är inte svårt att hoppa på nya projekt eller starta nya rutiner. Det som är svårt och görs alltför sällan är att faktiskt utvärdera vad som skett och hur man kan lära av detta.  Idag sitter vi med ekonomin på kontoret och går ner på atomnivå, det vill säga verifikatnivå. Vi går igenom faktura för faktura och granskar kontering, diskuterar om den ligger på rätt område, är det drift, löpande underhåll, planerat underhåll eller övriga driftskostnader osv. Sakta utkristalliseras saker som vi missat, saker som vi kan förbättra och rutiner som vi kan stärka. Här görs de små stegen mot en verkligt proffsig organisation. Det är egentligen här utvecklingen föds.  Inte i de storslagna visionerna. Utan i vardagen, en gråkall aprildag, när man följer upp det som har skett. Djupt ner bland alla papper, får vi syn på mönster som vi inte uppmärksammat tidigare. Vi behöver inte springa över ån efter vatten. Vi har källan under fötterna –  och vi finner mycket tänkvärda saker. Det konstiga är alltså att man inte avsätter tillräckligt med tid för just att utvärdera och följa upp sin verksamhet. Det här ska vi göra till rutin, att granska oss själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*