Dagar som bär

Vissa dagar vet man att de bär. Det känns i koncentrationen och man vet vad man vill säga. De andra känner trygghet och vet att nu är ledaren på plats. Det är som prästen i Gösta Berlings saga – plötsligt stod han  i predikstolen. Det syns i ögonen och det syns i agerandet. Dessa dagar är guld värda. Varifrån de kommer är en gåta. De är som sällsynta fina dagar på sommaren som man aldrig vill ska ta slut. Man vill säga så gärna ha fler men de kommer när de kommer. Oftast håller de i sig i ett par dagar precis som vädret. De som brukar förändra högtrycket är dåliga insatser från en själv. Är det en luftström från sanningen ?

Hur som haver, är dessa dagar gudomliga. De var de ord som Stefan, en inspiratör sa för ett tiotals år sedan. Han förstod detta och mediterade över många olika livsaspekter. Tre saker minns jag från hans filosofi. Det vi prioriterar växer, vem är duken som filmen/verkligenhetn syns på och att människan har två förhållningssätt; antingen gillar eller ogillar vi.  Stefan var en  pilgrim och sanningssökare. Hoppas vi träffas igen även om åren gått. Hans ord om dagar som bär, ringer i mina öron idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*