Engagemang

Hur uppstår egentligen ett engagemang och varför har vissa människor fått ett  övemått av detta. De funderar, knådar och försöka se klart vad som verkligen är viktigt och inte så viktigt. Det handlar till stor del också om en god arbetsmetod, att gå till botten och inte ge sig förrän ekvationen är löst.  En sådan person är gjutaren Göran Henriksson. Skickligheten består i att han vet på något sätt, att vi inte är framme än utan att det krävs mer jobb. Vi flesta tar hänsyn och vill inte vara påstridiga och uppfattas som konstiga. Det där bryr sig inte GH om, utan han är helt koncentrerad på resultat och att lösa problemet. Han naglar så att säga fast en, bänder, frågar och reder ut hela tiden. En kopp kaffe blir timmar av diskussioner fram och tillbaka.

Ja, han är sannerligen en solid innovatör som får oss andra att framstå som hundrameterslöpare, i ett tungt marathonlopp.  Det jag försöker förstå är varifrån engagemanget kommer. Svaret är som jag uppfattar det; i glädjen, i själva essensen att vara en i gänget (ledaren) och göra nya lösningar. I vårt projekt har denna innovatör löst finansieringen, organisationen, ekonomin, bygget, designfrågor, konstruktion, inköp och mycket annat.  När de flesta blir konservativa och ovilliga att förändra sig,  fortsätter Göran sitt korståg, alltid nyfiken och ifrågasättande.  Att engagemang slår klass är ett talesätt som rymmer många sanningar. Att vara enagerad är att vara en lycklig människa, även om priset är att man aldrig är nöjd. Den ständige ”34-åringen” är jobbig, precis som man måste vara, för att tillhöra de bästa entreprenörerna vi har i landet. Det vittnar inte mist alla utmärkelser och priser om som han fått under sina långa livsgärning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*