En ny vän, hackspetten

Det knackar till ordentligt i fönstret. Vi har fått en vän, en stilig hackspett som kommer förbi och sätter sig på ett fågelrör vid fönstret och pickar efter nötter. Han är både stilig och har exakta rutiner. Han kommer alltid förbi runt 07.00 och sitter oftast vid två tillfällen, sen ser man honom inte mer. Numera har han också börjat signalera lite när han sitter och knackar. Det är ingen sjönsång, mer som en arg trumpet.  Alltsammans liknar en stilstudie i snabbhet, kraft och stor vaksamhet. Jag tror att det är en han, och han är åtminstone tre gånger så stor som finkarna som väntar på sin tur. Så han syns verkligen i rutan. Det riktigt yr om honom och det som ramlar utanför fångar han upp med bröstet och pickar i sig. Ibland stirrar han på oss och nickar. Sedan händer något och han är helt borta tills nästa morgon. Det här Morse-teckensystemet är faktiskt riktigt intressant att se/höra och har blivit en del av frukosten istället för TV:n.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*