Sittgräsklipparen

Det har blivit tid att dra fram alla trådgårdsredskap och maskiner från sitt vinteride. Nu gäller det att få tag på rätt olja, tändstift och bensin i massor. Gräsklipparen har blivit en högst påtaglig drivmedelsutgift. Allt startar och nu drar klippningen av 30 000 kvadratmeter gräs- och parkytor igång för i år plus upplockning av kvistar och grenar innan körningen och krattning efteråt där så behövs.  Nu gäller alltså, att ladda upp med ljudböcker och annat matnyttigt som gör detta sisyfosarbete uthärdligt. Och inte nog med detta, vi har en ständig diskussion kring vad som ska klippas, vad som ska sparas och hur det ska klippas runt nyplanterade buskar och träd. Här på tomten finns allt, ett ekologiskt system som kräver en  inte okomplicerad körning under tvättlinor, badmintonnät, staket, grusgångar, stensättningar, krukor, bilar och grova rötter som nått markytan och orsaker enorma smällar som alltid kommer oförberett. Hela proceduren tar mer eller mindre en hel dag, ofast söndgen. Det sköna är belöningen när allt är klart och man går runt i sitt klippta rike och njuter. Allt är fint och i balans. Utan ett sådant kvitto skulle man aldrig ge sig på det igen. Detta är första klippningen, nu återstår bara 19 klippningar till och nästan lika många böcker.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*