Olsbergs Arena

I går intog över 250 dansare Olsbergs Arena och det var mer eller mindre fullsatt på läktarna med över 800 personer. Så här har det sett ut hela VÅREN, olika aktiviteter har avlöst varandra med både kända och okända artister som uppträtt. Allt ifrån dansföreställningar från Jönköping, flera föreställningar av kulturskolan med sin dramatisering All Shook Up, Triple and Touch och Hemvärnets musikkår, Babben Larsson, gymnastiktävlingar, Rockbandet Nazaret, Robert Wells, till Dansuppvisning 2012 samt mängder med idrott, konferenser, möten och Näringsgalan och så vidare.  Så visst har det börjat bra.

Det var precis det här vi ville uppnå med att bygga den nya arena. En kvalitetsbyggnad med hög flexibilitet, som snabbt kan ställas om från skolgymnastik, föreningsverksamhet till galor, kulturevenemang, musik och mässor. Med flera intäktsben och där design och inredning har valts för att klara en bred användning under lång tid.  Ambitionen är också att bli en ny mötesplats på höglandet och sätta lite knorr på vardagen genom evenemang som den lilla staden vanligtvis har svårt för. Då är det roligt att jobba med fastigheter som lägger en grund som andra fyller i och utvecklar. Varje sådan här aktivitet är i sig själv en motvikt mot stagnation. Görans Henrikssons stora donation på över 20 mkr har för alltid gett Eksjö en unik möjlighet att blir en intressant småstad och en bra evenemangsstad. I arenan finns numera plats för modern kultur, idrott, musik, mässor, konferenser, mat, event, modevisningar och så vidare. Insatsen kommer att vara den enskilt viktigaste faktorn som skiljer oss från andra och gör oss till Sveriges mest spännande småstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*