Mellan hägg och syren

Förr sa man att skomakaren satte upp en skylt med texten ”stängt mellan hägg och syren” när hans gesäller gav sig ut på sin gesällvandring,  för att njuta denna underbara tid.

Vi avslutar veckan med att lära oss skillnaden mellan kommunallagen och aktiebolagslagen (ABL) och vad de olika lagarna står för. Det är inte så komplicerat utan mer en excersis i formalia och sanktionsmöjligheter.  I sin förlängning blir allt en fråga om moral, att skilja på rätt och fel. Att ha en moralisk måttstock och grundsyn i sina handlingar. Det är väl där någonstans som lagen har sin upprinnelse innan den stelnar. Det kan till och med vara moraliskt rätt att inte följa vissa lagar som Gandi gjorde i sin frihetskamp. Sista mötet blir en arbetsplatsträff där vi går igenom bolagens läge och vad som är på tapeten. Kontoret börjar succesivt  tömmas och lugnet lägger sig. Det är då jag ser det, att även vi har satt upp en skylt om att det är stängt. Precis som skomakaren. Nu får vi fyra lediga dagar som ger oss chans att hänga med i det som händer mellan hägg och syren. Härligt. Kanske skulle man göra som skomakargesällerna, ge sig ut på en vandring och gå det gamla järnvässpåret till Eksjö över Skurugata och ner över bokskogarna i Qvensås till stan, en promenad på cirka två mil. För att komma närmare och lyssna in naturen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*