Att åka till eller ifrån något

För att förstå saker och ting måste man vara på plats. Möta det praktiskt och sedan kommer facit av sig själv. Det är när tanken blir verklighet och man står där, som man förstår vad valet innebär fullt ut. Ska vi göra oss av med ett fritidshus och köpa en mysig stadslägenhet istället? Där vi bor har vi allt. Vi skjuter upp resan till fritidshuset gång på gång och det är motstånd att åka de där 20 milen. Vi förstår inte riktigt varför. Så här har det aldrig varit tidigare. Men det kanske är så trivialt att vi åker ifrån något som är skönt och härligt till något som är standard. Det blir inget spännande mål och energin rinner bort. Förr har vi alltid åkt till något härligt och lämnat standard. På vägen är vi överens om att vi ska ha en liten lägenhet som ett fritidshus i storstan, istället. Vi kör in i byn och visst är det fint så här års. Vi har ett späckat program så det är bara att hoppa i blåkläderna och köra igång med krattor, spadar, gräsklippare, dunkar osv. Trädgårdsarbetet är numera ett mycket bra gympass. Dyngsur av svett och med kaffet i handen sitter vi på trappan och tittar. Solen går ner, allt är fint och nog är stugan fin alltid. Det kanske är dumt att sälja nu och vi bestämmer oss för att behålla. När man väl är på plats, då först fattar man sakernas rätta tillstånd. Det är enkelt men kräver närvaro och plötsligt dyker idéerna upp varför vi har denna stuga och vad målet är med detta fritidsboende. Plötsligt är allt så enkelt igen. Vi åker hem nöjda och ska ha huset kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*