Vetandet som väger …

När man ställer kartongen på digitalvågen så står den på 6.4 kilo. Det är så mycket som vetandet, en essens av en högskolekurs väger, när man kokar ner allt till Examination Cover. Det mäter 10 centimeter i höjd och det är 60 studenters 1 000-tals timmar som ligger inbäddade i högen.  Nu är det min tur att rätta och bedöma. Och det tar tid. En kurs som innehåller cirka 30 timmars föreläsningar,  möten, arbetsuppgifter, inlämningar, projektarbeten och så tentan.  Jag glädjs åt studenternas liv och levene. De vill framåt och är en ny generation. För 25 år sedan satt jag i samma situation och jag har fortfarande lätt att identifiera mig i studenternas vedermödor. I hjärtat skulle jag vilja sätta full score för alla, men si det går inte. Det krävs millimeterrättvisa och en måttstock som jag är relativt ensam om att kunna sätta. Så har det blivit. I klassen finns entreprenörer och innovatörer som kommer att gå långt. Liksom trygga förvaltare och charmiga marknadsförare. Att få hjälpa dessa unga individer en liten bit på vägen är meningsfullt. Långt meningsfullare än att ta ett större vd-jobb och tappa denna möjlighet som många jagar mig med. Ju sämre jag blir, destor mer uppmärksamhet. Hur är detta möjligt ?  Nu i natten  så är det rättning av tentan som gäller och jag är inte ens trött. Jag tänker på restaurang Gondolen vid Slussen som var vårt stamlokus med alla spektakel som vi gjorde utan att bli trötta. Det är samma sak nu fast helt annorlunda. Livet är likadant,  fast helt annorlunda. Då satta jag mig själv i centrum, nu jobbar jag för andra. Helt och hållet. Livet förändras. Godnatt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*