Titt ut i holken

Den norske militären, storpappan, drömmer om affärsidén med stort A och ett ståndsmässigt liv.  Att springa på nästa Facebook. Men, på något vis blir det svårare att bli framgångsrik när åren går trots mer kunskap. Man saknar den där ungdomliga, hämningslösa dårskapen och oförmågan att bedöma konsekvenser. Jag ser militären bakom stora skyltar om total utförsäljning. Jag kikar in och ser militären, ihopkrupen, oviss och betänksam kring situationen han sitter i. Det går inget vidar med försäljningen och på datorskärmen syns expressen.se istället för butikens sortiment, när kunderna uteblir. Det ser ledsamt ut. Kontrasten till när karriären bar rakt uppåt är iögonfallande. Ett liv måste tåla många svängningar. Jag känner själv igen mig i posen och ovissheten. Men det gäller att inte göra fel saker när man har samlat på sig mycket rutin och erfarenhet.  Det kanske är just där som problemet sitter.  Tack vare min erfarenhet kan jag allt och vågar förverkliga en härlig dröm. Mitt gammaldags råd är att försöka låta bli och istället gräva där vi står.  Att utgå från våra styrkor, utnyttja de gåvor vi har maximalt och gärna i kombination. Den norska militären skulle satsa på översättningar, på säkerhetsfrågor, som konsult i handelsfrågor, affärsfrågor mellan länderna osv. En kulturbro som kan förklara skillnader och skapa samförstånd. Där har han unika fördelar. Inom klädesbranschen är han novis. MEN, det är lätt att ge andra råd.  Själv är man blind och ser inte bjälken i sitt egna öga. Jag hoppas allt ordnar sig för den norske militären. Han följde sin dröm och fick betala ett högt pris. Har han gjort fel ?  Absolut inte. Han ska hyllas. Istället för att krypa ihop ska han möte världen med rak rygg och respekt från omgivningen. Går han tillbaka till basic, blir det framgång och vem vet om inte nästa guldägg ligger under hans fötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*