Skapandets villkor är att förstöra det befintliga

Rundeln framför huset är fin med sin ovala form. Att bryta upp två nya land och förstöra denna harmoni känns riskabelt. Men vi vill ha mer blommor och liv framför huset så vi gör slag i sak. Det hela går vägen och kommer att bli flera snäpp bättre. Skönt. Att skapa saker och ting är att förstöra den befintliga ordningen. Att ändra på det som är invant och förefaller vara givet och opåverbart. Ett bra tips är att titta tillbaka och se vad som hänt under årens lopp, för då om inte förr, ser man hur allt  förändras. I takt med att jordfräsen arbetar sig långt ner i jorden, börjar vi skymta de riktigt gamla rabatterna som funnits för sjuttio till åttio år sedan.  Att förändra kräver erfarenhet och en inre övertygelse, vad man vill uppnå med förändringen. I vårt fall mer blommor. Vi kan se detta framför oss och det ger kraft för genomförandet, arbetet blir påtagligt och ger energi. Förändringar kräver alltså mod och att man ändrar dagens tillstånd.  Detta gäller lika mycket i trädgården som att leda företagets medarbetare. Många låter sakerna vara som de är. Det är en  farlig väg som urlakar och gör tillvaron rutinmässig istället för utvecklande och inspirerande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*