Dans på logen

Det är tydligen dansbandet Donnez som inleder årets dans på logen här i byn. Ungefär 600 personer väntas betala entré på 120 kronor och fröjdas denna soliga försommarkväll. Allt drar igång klockan 20.30 och pågår till halv ett på natten. Laden är putsad och har fått nytt golv föra året, gräset klippt, stolar utsatta och husbilarna står redan i långa rader och är ordentligt fastkilade under däcken. Redan klockan 19.00 pumpar det in bil efter bil. Alla som kommer ur bilarna är fint klädda, välparymerade och prydliga i största allmänhet.  Åldern är från 40 år och upp till 80 år och de frivilliga funktionärerna leder in bilarna och syns lite överallt i sina gula västar. Nästan hela byn har ett finger med i dessa danskvällar. Det bakas, dukas, städas, säljs, testas och lagas som om hela byn var ett stort företag. Här på landet, hittar man sina egna nischer och omedvetet skapas händelser som skulle bli braksuccé på vilken bio som helst. Men säger ju att verkligheten överträffar dikten och så är det här. Detta skådespel, utan manus och regi blir som det blir. Att bara stå och betrakta sceneriet slår ut alla de filmer jag sett. Allt är annorlunda men en sak sticker ut,  alla är på myckert gott humör och skratten avlöser varandra. Det är en härlig stämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*