Tupperware och vatten

Det har blivit alltför många flyttar genom livet. Det sägs att snittsvensken flyttar sju gånger i sitt liv. Jag är säkert uppe i det dubbla och det blir nog ett par till. Av alla föremål som jag skaffat eller fått, är det en sak som jag fortfarande bär med mig sedan 30 år tillbaka. En sak som följ mig utan att jag någonsin tänkt på detta.  Det var min mormor som under 1970-talet gick på så kallade Tupperware-partyn och köpte in olika platskannor och diverse husgeråd. Blad annat hade hon en kanna, med suglock som jag alltid hade med mig när jag spelade tennis. Kannan var fylld med vatten och det bästa var att den höll vattnet relativt kallt, trots att dagarna var varma. Denna produkt, fick jag av henne vid något tillfälle. Sedan dess har vi tydligen varit oskiljaktliga. Det var först idag, när jag fick hela kannan full av vattnet som tanken slog mig. Tänk vad egendomlig att just denna kanna har varit med i alla flyttar och klarat livhanken under så många år. Åtskilligt har slängts på vägen och gjort plats för nya attiraljer. Detta är alltså den ända produkten som överlevt allt. Det lustiga är att produkten fungerar lika bra idag som den gjorde för minst 30 år sedan. Vattnet är nästan lika kallt under hela dagen. Kannan blir en länk bakåt, då tiden var en annan och ”partyna” en föregångare till dagens nätverkssamhälle. Jag kollar upp Tupperware och det verkar som bolaget is still going strong. Stora A blir min kundrecension.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*