Semestern igång

Det börjar ju inte riktigt bra. Ett hundslagsmål med en lösspringande hund, hugg i handen och stelkrampsspruta. Idag öser det ner, rutorna blir nästan igenimmade och utanför tornar barockmolnen upp sig som vore det ett ödesmättat fältslag som närmade sig. 100 mil härifrån, i norra Italien badar landskapet av en aldrig sinande sol. Här finns ett val att göra. Antingen satsar man på ett sommarhus i Sverige eller så slår man till på ett i Italien. Det här får bli sommarens val och under tiden gäller det att vara listig. Göra saker som tål dåligt väder och ändå är avkopplande och nödvändigt. Det blir Bringners handelsträdgård som får blir första hålplatsen. Här är det tomt, blommorna, rosorna, buskarna är helt fantastiska och priset är nedsatt till hälften. Så vi köper rejält och stuvar in hela bilen full med perenna växer, rosor och jord. Hela kalaset kostar 800 kronor. Det är sannerligen prisvärt med tanke på arbetet kring dessa växter, vilken glädje det skänker och hur gott det doftar. När vi kommer hem är det en glugg och solen sticker fram. Spaden sätts i backen och planteringen görs under perfekta förhållanden. Det blir väl så här man får göra i sommar – tvärtom. Bygga bastun i sommar, fixa iordning källaren och lyssna på sommarpratarna, reparera gräsklipparna och titta på en begagnad snöslungare samt skriva bok. Och därimellan, ligga i hängmattan när solen dyker upp och fundera på Italiens vinodlingar och kommande språkkurser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*