Övningskörning

Det är den åldern, då det är dags för övningskörning och att börja lämna boet. Vi övar med start i backe, stadskörning, krympkörning och landsvägskörning. Vi tar av på grusvägar och kör på vägar som vi aldrig sett. När man har skylten övningskörning uppsatt kan man köra lite hur som helst och komma nära platser som man aldrig annars gör. Det är skönt att sitta och titta ut. Idag irrar vi i de östgötska bergen och når högsta toppen Stenabo som ligger cirka 320 meter över havet och ser de fina gårdarna som brev ut sig med eget vatten.  Det märkliga är att grusvägarna snart övergår i asfalterade vägar i flera mil. Jag tänker på den handläggare och hela beslutssituationen när man fattar beslut om att asfaltera hela denna bygd som knappast någon hittar till. Det är inga försumbara slantar som investering eller för den delen drift och underhåll. Bygden är trollsk och här kan man verkligen gå undercover. Hit når inte medias antenner även om mobiltelefonen har ofattbart bra 3G täckning. Snart syns skälet, de stora masterna står  raka i ryggen och blikar ut över mil av skog. Någon källa vid Axebo hittar vid emellertid inte. Den skulle annars porla ur marken och vara potentiellt företagsprojekt, men om det syns inget.

Alla Klaras moment som rör förflyttning har skett i olika städer/samhällen som vi bott i. Det här sista steget, att köra bil sluter cirkeln som började i Stockholm med att lära sig gå, på Öland att simma, i Uppland att cykla och i Trosa att springa samt gymma i Jönköping. De flesta körskolor skär just nu guld med smörkniv när de stora årskullarna väller in som är födda i början av 1990-talet.  Så det gäller att öva hemma, för att inte bli rånad. Efter varje pass konstaterar vi glatt, att vi saparat in en dubbellektion och till på köpet fått en trevlig tur. Tydligen tänker de flesta på samma sätt, för på vägarna vimmlar det av övningskörning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*