Sista Trollebo-kortet

Det känns som om det är sista kortet vi spelar ut. Vi siktar på att återvända till Öland, till växtzon 1 och till norra delen där baden och kulturmiljön finns kring Källahamn. Vi har hittat vårt drömhus och nu ska vi hitta vårt drömställe för fritidshuset. Allt är omgärdat av höga stenmurar och det liknar närmaste en klosterträdgård med ljus från alla håll och havet som brusar framför oss.  Platsen känns helig och i närheten finns en färskvattenkälla, en skyddad havsvik och sten!  Det material jag gillar mest. Vägg i vägg ligger gamla kyrkan som inte är någon slump. Som alltid är vi försiktiga med kostnaderna och lyckas få ner priset. När vi köpte vårt första Ölandshus för 14 år var vi husnoviser. Nu är vi experter och har massor av erfarenhet men jag tror mer på entusiasm än erfarenhet och rutin. Den dagen då detta är klart ska jag åka till Ankarsrum och skåla i champange. Året öländska ort är… (personligt).  Nu har vi så att säga både en stor och liten prästgård. Målet är kraftfullt underhåll och att skapa ett bra boende som är hemtrevligt och inte överarbetat. Så här blev det till slut, vi som flyttat och bytt bostad så många gånger. Till slut landar man i någon form eller materia som motsvarar ens egen energi. Det är tankar som kommit den sista tiden i och med studier av gnosticismen som är intressanta. För ett par års sedan var egendomen Trollebo till salu och där fanns en fascinerande berättelse om en kortlek med mystiska och övernaturliga inslag. Det finns på http://hem.passagen.se/gammal_folktro/hemsida/kortleken.htm, så kort och kortlek är numera förknippade med denna mytomspunna anläggning. När vi åkte ner och tittade på husen så fanns här helt klart en laddning och förtätad stämning som markerats av naturen, historien och arkitekturen. Ett Midsomer i miniatyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*