OS-greppet och en ny arbetssäsong

Det har varit en härlig sommar trots alla tunga regnskurar och att sommaren inte tog sig utan blev så där normal som vi gärna inte vill. Men det är då, det går att röja upp, tänka efter, ordna affärer, reparera saker, utveckla planteringar samt göra små renoveringar och pusta ut. Blairs bok, mitt liv min resa har varit en sommarföljetong liksom många sommarpratare. Sådana här sammanhängande avbrott är guld värda. Att även OS i London pågått har ju inte gjort saken sämre. Det är så skönt att slå på TV:n och se duktiga idrottsmän och kvinnor som presterar på en hög nivå. Utbudet av sporter har också varit fantastiskt med härliga kamper från beachboll, badminton, handboll, boxning, friidrotten, rodd, basket och många andra sporter. Det är verkligen en idrottsfest och London har haft en sagolik tur med sitt väder. Även säkerheten har bemästrats på ett typiskt säkert brittiskt sätt liksom hela den grafiska profilen som hängt ihop på ett snyggt sätt.  Att Mexiko kunde skrällslå Brasilien i en OS-final är något för Sverige att ta med sig in i matchen mot Frankrike imorgon. Men sen är det slut på London 2012. Roligt att Sverige hängt med hela vägen och till och med överträffat medaljmålen med åtta fina medaljer från relativt anonyma idrottsgrenar ( Skytte – Lerduvor dubbeltrap, Segling – Starbåt och Laser, Ridsport – Fälttävlan, Triathlon – Olympisk distans, Brottning – Grekisk-romersk i två viktklasser och så handbollsmedalj).

Nu stundar emellertid en ny arbetshöst med den egna organisationen, upphandlingar, försäljningar och rekryteringar. Jobbet ska präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter för alla medarbetare.  Det här är min andra ”mandatperiod” i bolagen och även om mycket har gjorts så finns det fortfarande mycket kvar att göra. Ett övergripande tema blir alltså att gå från att bygga hus till att bygga vidare med medarbetarna och skapa uthålliga och lönsamma bolag. Där jag hoppas att vi kan blir en en mönsterarbetsgivare genom att  vi tränar, satsar och tänker som de proffessionella idrottarna och deras coacher.  I höst är målet att göra ett blogginlägg varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*