Den sista mäklaren

Han har sålt hus i det fagra Sörmland under många år och innan dess kreditbedömningar, banktjänster och affärsrisker på banken tvärs över gatan.  Nätverket har blivit stort och vittförgrenat, alltifrån godsägare till torpare. Men det har kostat på, på hälsan, ekonomin och egna umbäranden. Men imagen och livsstilen har varit rätt. Det har som man säger kostat att ligga på topp med ett bra namn. Men nu, på slutvarvet finns all kunskap där, all erfarenhet och förmåga som gör det svåra enkelt och skörden stor. Det är nu, när allt ska avyttras, förändras och ”packas ihop”, som mäklaren är fulländad och kan sitt område. Han är ingen mäklare längre utan en schysst människa. Han berättar hur han byggt sitt nätverk, hur magen avgjort och hur han haft tre jobb samtidigt och deltagit i kommunens utveckling. På knappt en månad sålde han vårt fritidshus, från första samtalet till pengar på kontot. Hans signum, är att man kan lita på honom. Jobbet som han gör är helt prestationsbaserat och ger cirka 10 procent av arvodet. Det behövs minst fyra fem objekt varje månad för att ha en skaplig lön. De är många i näringskedjan och även franschisergivaren ska ha sitt och här det handlar om stor pengar, totalt 20 procent av byråns intäkter på ett år. Den sista mäklaren är en doer, en som får saker att hända. En som redan är på väg till nästa affär och kan se runt hörnet. Efter oss sitter den chilenska familjen som la bud på vårt hus, men som nu köper ett annat. Det är också en som skapar två nöjda kunder och hanterar hela finansieringsdelen på mäklarkontoret själv. Det är bra gjort. Allt har ett pris och det priset vet han om. Vi tackar alla mäklaren och önskar honom lycka till med sitt nya liv efter pensionen. Han har redan mängder med egna projekt. Den sista mäklaren är inte rädd för att testa nya saker. Här finns ingen konservatism. Endast en ekonomisk medvetenhet, hur man ska göra för att kunna leva och njuta sitt otium.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*