Den ofrivilliga golfaren

Det började som en personalaktivitet som snart drog in flera i golfens labyrinter. Snabbt gick några ner ända till singelhandikapp inom loppet av ett år och deras tävlande har avlöst varandra. Jag som initiativtagare har aldrig haft tid eller fått till det. Trots att jag gillar och har utövat alla andra liknande bollsporter. Underligt. Mycket underligt. Jag har väl heller aldrig kunnat identifiera mig som en golfare eller accepterat allt runt omkring med kläder, poängräkning, vagnar och material. Så redan där finns en tröskel. Till detta ska läggas golfarnas kopiösa intresse för andra och hur dessa spelar och vem de är i sällskap med. Golfbanorna präglas i regel av äldre + 55 år som smalnar ner och gör det ännu mer likformigt. Redan ute vid parkeringen så syns standarden. I porlerade bilar, artigheten och alla  mängder av tillbehör som ska med på en runda. Men någon stans finns en charm med detta klubbspel som kommit smygande för mig. Den dagen börjar då man inte fastnar i hur andra betraktar en eller låter sig påverkas av andras närvaro eller flåsande i nacken, den dagen är början på ett golfäventyr. Då man kan acceptera sitt läge och ända få iväg bollen och känna en trygghet att bollarna inte far tvärs över alla banor. Med träning kommer säkerhet och glädjen. Man glömmer det som finns runtomkring och koncentrerar sig på sig själv och sitt egna spel. Ungefär som man koncentrerar sig under viktiga möten och avgörande förhandlingar. Golf handlar om att öva och öva. Samt strunt i andra och fokusera på uppställning, känsla och upprepning.  Då är det lätt att drabbas av golfbacillen som inte är så lätt att bli av med. Banorna är vackra och mycket natursköna mänskliga produkter. Ett plus i sammanhanget är att golf är en utmärkt motion och känns efter en 18-håls runda. Något som skulle berika golfen är bredare grupper och mer mångfald av spelare. Mindre folklig medelklass och mer folklig arbetarklass skulle förändra mycket av golfens kris som just nu gör sig känd hos alla golfklubbar. Mitt mål är att ligga på max 18 i handikapp, vilket betyder att man har ett slag mer än de ideala paret för varje bana inom två år. Jag har verkligen varit en slow starter skulle man kunna säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*