Den 9 september

Det är en solig morgon där solen värmer. Vi går ner till hamnen längs den lokala bygatan som är omgärdad av stenmurar längs båda sidorna. De flesta husen är tillbomade tills den stundande skördefesten som är vid månadsskiftet. Från höjden bryts tystnaden av fågelstrecken som skär luftmassorna som en lång roddbåt. Kursen pekar exakt mot söder så det lär bli en lång resa.  Ute vid bryggan är vattnet klart och fyllt av massvis med små  genomskinliga maneter. Korna går ute på uddarna och äter stillsamt.  Det är den 9 september och väl 18 grader ute. Vi går runt och tittar och trivs hunden Cassi och jag.  Det är en sådan där fin morgon och klockan är bara strax över 08.00. Vi tar oss hemåt för frukost och träffar hantverkarna som redan är igång och bygger  ramen för ett nytt staket.  En sådan här morgon går inte att köpa för pengar. Att fylla år och bli grattad på detta sätt känns bra. Inget stoj, inga konventioner eller andra saker. Bara en tyst och solig dag som naturen bjuder på utan ritualer. Ett ursprungligt tillstånd. Platsens historia och skönhet förstärker känslan av rent varande. Det är det enkla som är det geniala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*