Respekt och ödmjukhet

Att jobba med andra människors hem och boende är en speciell verksamhet. Det handlar om att lösa akuta problem, ge bra service, förebygga så att fel inte inträffar, ronderingar, planera för budget, följa upp entreprenörers arbete, göra upphandlingar, städa områdena, förbereda vinterschemat, hålla fordon och maskiner i trim och se till att alla hus är varma och att vatten och el kommer fram. Till detta kommer många lägenheter som renoveras med nya kök, tapeter, golv och badrum.  Jour dygnet runt. Och större insatser som att lägga om tak, nya avlopp, stammar, asfaltering, fasadrenoveringar, undercentraler, ventilationssystem osv. Då har jag inte tagit upp nyproduktionen av nya bostäder och jakt på mark och utveckling av nya byggmetoder samt finansiering.

Det vi ska bli bättre på är att låta hyresgästerna få ett reellt inflytande och själva var med och jobba fram olika lösningar istället för att bedöma andras färdiga förslag.  Första steget var att låta hyresgästerna påverka sin bostad när det gäller tapeter, måleri, inredning och tillval. Nu tar vi nästa steg,  att låter hyresgästerna vara med och påverka hela områden och prioriteringar inför just stora renoveringar.  Att öppna upp så att hyresgästerna kan vara med i olika arbetsprocesser och få inblick i bokföring, underhållsplaner, prioriteringar mm kanske inte låter så märkvärdigt-  men det är just precis vad det är. Att samarbeta internt är en sak men att samarbete med våra hyresgäster är en annan sak när de är så många (något som är en av hörnpelarna i vår affärsidé från 2008).  Men när hyresgästernas yrkeskunskaper och erfarenheter möter våra tankar och visioner är jag säker på att vi kommer att utveckla framtidens boende.  Jag tror faktiskt att vi inom ett par år är det ledande företaget när det gäller social förnyelse och tekniska innovationer. Att vi har bäst ekonomi och flest nöjda kunder kommer som ett brev på posten. Idag renoverar vi mest och har samtidigt de lägsta hyrorna i landet och bra marginaler. Inte så illa och bättre ska det bli. Tips på länk: http://www.hemhyra.se/artikel/jonkoping/eksjobostader-satsar-pa-stocksnas-13896

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*