Det oväntade

Det är det oväntade, som får oss att upptäcka något nytt, höja energinivån en aning eller få syn på oss själva. Det är värdefulla tillfällen, även om det dåligt oväntade inte alls är lika roligt. Men nästan alltid lär man sig värdefulla saker om sig själv. Dåliga beteenden kommer fram och moralisk tafatthet kommer upp till ytan. Idag var en dag med det positivt oväntade. En regnig novemberdag i Kalmar utan någon riktning. Vi ska in och handla. Innan springer vi över gatan till Domkyrkan i Kalmar för att se om det finns någon intressant bok i deras udda boklåda. Vi slår upp dörrarna och framför oss brinner ljus och kyrkan är upptänd. Längst fram står en kör på kanske 50 personer och över inför en föreställning av Gabriel Fauré Requiem som ska framföras på Söndag förstår vi senare. Det är enastående vackert och fullständigt överrumplande. Här, just nu och utan någon påannonsering kliver vi in i denna fantastiska värld. Och Fauré blir en ny bekant och även en liten bok av G A Danell. Det oväntade är på något sätt våra lärare som har ett budskap. Och det är i dessa situationer som vi är oss själva. Här är vi facit av våra liv. Vi är inte förberedda utan tar situationen som den är. Även oväntade negativa saker, som att backa in bilen i en stolpe, sätter igång massor av processer och visar snabbt våra verkligen sidor utan omsvep. Det oväntade är något vi kan lära mycket av. Lyssna gärna på; http://www.youtube.com/watch?v=NaIq8M47TvY

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*