Mindmapping

Det dra ihop sig till skrivning för Gustaf och han ser bara ett stort moln av uppgifter och fakta som han inte kan få in i huvudet. För ett ungt sinne är det inte lätt att strukturera upp och sidorna känns övermäktiga. Så fort han tar fram en bok börjar han gäspa och känna sig trött trots att han har lätt att lära och har ett närmast fotografiskt minne. Det handlar mycket om studieteknik och att att vara aktiv i  det man gör.  I detta fall heter lösningen mindmapping. Det är ett bra sätt att samtidigt som man läser, rita upp en karta med bilder och nyckelbegrepp som ger sammanhang och förståelse (här kan även fantasin få utrymme). Det är förvånande hur starkt man minns det som står på kartan. Det blir som ett foto.  Allt på en A4-sida beroende på hur mycket man läser.  Repetionen blir lättare och en karta kan rymma 10 lästa sidor som gör mängden överskådligt. När man kan är det skoj och genast försvinner gäspningarna och intresset vaknar. Så här borde fler killar jobba. Att vara aktiv som man är i alla dataspel och skapa en egen berättelse i bild och text. Tips:http://www.mindmapping.com/

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*