Kung Obama

Att se Oh bamas.. segertal är fantastiskt. Det är sent, han har vunnit en jätteklar seger 303-206 (i motsats til alla opinionsmätningar som talat om dött lopp) och han uppträder enormt samlat och välformulerat. Han formulerar hela den amerikanska drömmen, tar upp utmaningarna, hur man ska komma tillbaka, tackar sina kampanjarbetare, sin vice president och hinner även beröra stormen, värderingar och hur landet ska enas och hur viktigt det är att värna demokratin. Och han talar till mig och dig. Et retoriskt mästerverk som får med entusiasm, tyngd och hoppfullhet. Under talet som är på 20 minuter tittar han inte ner i några skärmar eller papper en ända gång.  Allt sitter i honom. Här förstår man varför folk lagt sin röst på honom trots tuffa tider. En intelligent ledare med både en hård och mjuk sida och som kan formulera sina tankar och visioner. Amerika har sannolikt den bästa ledaren på planeten och det är bara att stämma in i hyllingskören, han är otroligt skicklig. Den här blir hans period. Nu kan han växla upp och ta greppet på ett nytt sätt. Det ska bli intressant att studera valetssiffor som valdeltagande, hur de sk swingstaterna har röstat och varför segern  blev så klar samt hur planen ser ut för de kommande fyra åren.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*