Att ta lappen

Det är en disig morgon idag den 21/11, när vi kör ut mot Nifsarpsskolan. Klara ska både skriva sitt teoriprov och köra upp under dagen. Jag önskar henne all lycka med allt och hon kliver in. Hon är som alltid enormt förberedd och numera har jag glömt bort min roll som ”körskolelärare” så bra har det gått på slutet. Efter mina möten kommer jag in på rummet och där är Klara. Redan? Glädjestrålande, ett ansikte som är fullständigt glatt, visar hon sina papper. Yes, jag har klarat allt. Och på bordet ligger nästan full pott på  teoridelen och en körning utan fel. Vilken milstolpe och allt klart på en förmiddag. Hon ser nästan chockad ut och har svårt att ta in, trots sitt annars så lugna och målmedvetna sätt.  Hon springer upp till konditoriet och köper en tårta till Eksjö Körskola som fungerat utmärkt i alla delar och verkligen utbildat eleverna i bilkörning på ett strukturerat och proffsigt sätt. Det är bara att ta hatten av för en sådan fin verksamhet.  Att ta körkortet är på många sätt att bli vuxen. Att kunna röra sig fritt och komma dit man själv vill. Att upptäcka världen och helt enkelt få nya vingar.  Alla som vi berättar nyheten för skinner upp som en sol och ser rent lyckliga ut. Och genast kommer egna minnen fram.  Att ta lappen är en biljett till en ny frihet.  Jag avslutar dagen med att köpa bra begagnade dubbdäck som vi sätter på ”ebermans” Volvo som Klara ska få. Nu är den renoverad och i ganska gott skick trots sina tio år på nacken och nu lär den få nytt liv och rulla vidare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*