12-12-12 Drakens år

Så håller också 2012 på att knytas ihop. Det är den svarta vattendrakens år i år enligt den Kinesiska årshoroskopet och det betyder lite extra för oss som är födda 1964.  Draken är den främsta symbolen för lycka, makt och pengar i Kinesisk astrologi och den anses vara mycket speciell, då den är en mytisk varelse snarare än ett jordisk djur. Detta faktum gör att den kallas för ett karmiskt tecken och vi kan förvänta oss stora saker under inflytande av denna mäktiga varelse. Den förebådar spektakulära framgångar men även våldsamma händelser. Det förpliktar att vara drake.

En egen privat summering är att 2012 har fungerat bra och att de flesta egna målsättningar är uppnådda (kanske har jag satt ribban för lågt?). Men kring hus, utbildningar, jobb, familj, hälsa, blogg, löpning och renoveringar har de mesta varit VG.  Till och med hälsoundersökningen var bra.  Det här året 2012 har handlat om styra upp sådant som blev fel  och sätta upp en ny struktur. Det har faktiskt varit ett roligt år. I Kina finns det inget annat årshoroskop som är så omtalat som 2012 utom möjligtvis millenniumskiftet. Anledningen är att Maya indianerna redan för flera tusen år sedan skrev om år 2012 som slutet på en stor cykel, vilket många tolkat som jordens undergång. Men faktum är att Maya också skriver att en ny cykel skall ta sin början och det är ju inte första gången som någon tar fel på jordens undergång. Vi har sett ett antal tokiga amerikaner räknat fel och räkna om och fått fel igen. Nu är det på gång igen. Den 21:e december 2012 (tidig löneutbetalningsdag i Sverige) inträffar nämligen en sällsynt planettriangel mellan Pluto, Saturnus och Jupiter. Denna kallas Yod eller fritt översatt ”Guds finger”. Den innebär att en oerhörd tragedi eller förlust av något slag kommer att tvinga hela mänskligheten att förändras drastiskt så att en liknande katastrof aldrig kan inträffa igen. Vi får väl se vad som händer på moder jord. Synd att man inte placerade miljökonferensen i Qatars huvudstad Doha till detta datum.

Ibland är det roligt att ta fram det Kinesiska horiskopet om alla dessa djur och fyra element, för här finns djupsinniga kombinationer och universell livsvisdom som stämmer på de flesta av oss människor.  Det är bara att välja vad som passar mig bäst och så fungerar religionen i Kina. Man blandar och ger och skräddarsyr sin egen religion mer som ett kortspel än teologi och gärna under en och annan Moutai (som är ett kinesiskt brännvin) och i skydd av detta kommer man  varandra nära  och kan tala ”klarspråk” och hitta varandras våglängd. Ett sinnrikt system.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*