God Jul och Gott Nytt År

Ett år håller snart på att fullbordas.  Med en hastighet på 11,19 kilometer per sekund, samma sträcka som min löparrunda som tar ungefär en timme, har jorden kört hela solvarvet.  Det går alltså ganska fort där ute i rymden.  Tänk bara på det faktum att det går in en miljon jordar på solens yta och att avståndet dit är cirka 150 miljoner kilometer så det är inte vilken granne som helst som vi rundar på ett år.  Det är lätt att förstå tidigare kulturers dyrkan av olika solguden. Allt med rymdens tider, hastigheter, mörk materia, plasmatillstånd, galaxer, solar, gravitation är verkligen svårt att få grepp om. Även om principerna med relativitetsteorin E = mc² är möjlig att förstå. Nåväl, i år infaller dessbättre julafton på en måndag vilket ger ett par extra lediga dagar (även om det påverkar BNP negativt, så behövs det bara ett par tunga snöoväder och en kraftig julspurt så är det plus minus noll).

För 2013 hoppas jag på ett internationellt genombrott kring miljö- och klimatfrågan (liksom även för elbilar) mer innovativa politiska åtgärder kring arbetslöshet ,bostadsbyggande, undervisning, infrastruktur och kultur samt att Europa tar sig ur sitt svåra läge och koncentrera sig på innovationer, konstruktiv politik och entreprenörskap som gör att hjulen kan börja rulla i nya banor.

Mina egna målsättningar är att skriva en företagsledares dagbok, påbörja och klara av en ny utbildning (teologi/filosofi i Uppsala 180 poäng), utveckla mitt egna ledarskap med Göran Henriksson som inspiratör och gå i bräschen för att bygga framtidens bostäder med nya byggmetoder och utveckla det intelligenta hemmet. Sista men inte minst att nöta i löparspåret varannan dag och göra en kraftansträngning på golfbanen och sänka hcp till 18.

Från oss alla till er alla, en rikrigt God Jul och Gott Nytt År.

jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*