Summa Summarum

2012 lider mot sitt slut och det är dags att knyta ihop och summera även om drakens år fortsätter ännu ett tag till, eftersom det kinesiska nyåret infaller först den 10 februari 2013. Så visst, mycket kan fortfarande hända.

Som västerländskt år betraktat har det varit ett svagt G.  Det positiva har varit Obamas seger i valet, att många av de afrikanska staterna är på väg upp ur sin svåra fattigdom (många länder har en stark tillväxt) och att relationerna mellan stormakterna är hyggliga. Det dåliga är klimatkrisen, bristen på ledarskap kring miljöfrågan, den ständiga oroshärden Palestina och nu även Syrien samt kriserna i många av EU-länderna för att nu bara nämna några få saker.

På det privata planet har det varit bättre upp och där landar året på VG. Klara har tagit körkort, pluggar det hon helst vill och har fått sitt första jobb. Gustav har fått en lyckosam start på gymnasiet, han ”facebook-gillar” sin klass och program och har går framåt i tennis. Gunilla har fått ett nytt jobb där vi bor, kommit igång med blogg och hela konstnärskapet (www.gunillamartinsson.se)  och börjat i kör. Själv har jag regelbundet kommit igång med blogg/hemsida/twitter (skapat rutiner för bokprojektet), haft ett bra träningsår och VD-jobbet har fungerat bra. Det har hjälpt till att jag inte haft någon undervisning denna termin utan har kunnat koncentrera mig på att utveckla verksamheterna. En rätt prioritering så här efteråt.

Vi har skaffat oss en glädjekälla på Öland, en härlig stuga vid havet, där landskapet är så vackert att det gör ont att åka härifrån. Fritidshuset i Sörmland har vi sålt. Hundarna har inte rykt ihop så kostnaderna för veterinärbesöken har minskat påtagligt. Slantar som istället har använts för renovering av stugan.

Den stora smolken i bägaren är vännen och kompisen Göran Henriksson alltför tidiga bortgång. Han skulle förtjänat att leva i minst tio år till och dessutom friska år. Han slet in i det sista och vi är många som är beklämda över att han är borta. Han gjorde verkligen många försök för att få rätt behandling. Även Steven Jobs bortgång är tråkig och lämnar säkert samma känsla efter sig som Göran har gjort.  I år skjuter vi bara upp sju raketer och en fin kinesisk lyckta för den stora innovatören och entreprenören!

kinesisk lyckta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*