Den största gåvan: Intresset

Jag tror att alla människor har ett eller fler starka intressen i sitt liv som antingen är dolt eller ligger i öppen dager. Vår uppgift är sannolikt att finna ut och följa detta. Inriktningen är därmed predestinerad men vägarna har så många tillfälligheter, sidoeffekter och överraskningar så det blir ändå som det blir. Intresset är förmodligen den stora drivkraften vid sidan av vänskap och kärlek. Människor som är på rätt plats är i sitt intresse och när man kan är det kul.  Ungefär som fisken i vattnet och då spiller energin över på andra områden som ger mer fart eller påverkas positivt. Det svåra för många av oss är att acceptera att detta är mitt intresse, kan detta verkligen vara nått?, och sedan ta steget fullt ut och sträva mot sin ledstjärna.  Det är lätt att man tvekar och gör andra saker. Det kanske inte är tillräckligt fint eller har tillräckligt hög status. Men en sak har jag lärt mig. Det spelar absolut ingen roll vad vi gör, bara vi gör det väl och när man är i sitt intresse kan man bli en mästare på allt. Området är helt oväsentligt. Processen och passionen är lika oavsett om det handlar om sopor, städ, mark, livsmedel, hästar, teknik, vägar, telefoner, flygmaskiner och fastigheter osv.  I vårt intresse ser vi längre och vill mer och kan därmed se flera möjligheter och nya innovationer. Så tror jag det var för Jobs. Det är inte lätt alla gånger när intresset inte är tydligt och man känner att man inte har något i sig. Men, det har man. Då krävs att man dyrkar upp sitt intresse och tänker och tänker tills det står klart vad det är. Belöningen är värd all möda.  Det finns inget som känns så omtumlande som när vi kan koncentrera oss, uppslukas och i små delar bemästra ett område och få uppskattning för detta.  Även om vi flesta kan göra ett bra jobb i tråkiga miljöer har vi potential att göra storverk på rätt ställa och det gäller alla. Alla har fått ett medfött intresse som ligger där och väntar på att upptäckas. Ett boktips är:  Thinking, Fast and Slow. Daniel Kahneman http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0141033576&r=1

100gubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*