Ettårs jubileum och statistik

blogg

Det har nu gått nästan ett års sedan jag drog igång bloggen hammerth.se. Det var vid påsken 2012 som dottern Klara hjälpte till så att den kom till stånd (innan dess har jag haft hemsidor sedan 1996, men inte som privatperson). Utan hennes hjälp skulle det inte ha blivit något. Första inlägget heter Glad Påsk och publicerades 2012-04-05.

Det här är alltså en blogg med personliga inlägg, plus en mikroblogg (twitter) och också en bokblogg. Bloggen har ingen inriktning och ska inte täcka något specifikt område. Därav slogan: dagliga speglingar utefter vägen, som inte är speciellt bra men ändå säger något om karaktären. Det är en diversebod eller store med olika kommentarer som sätts upp på hyllan för andra. Kanske innehåller sortimentet något mer av det filosofiska, företagsledning/ekonomi och speciella saker i vardagen.

När det gäller bokbloggen kommer denna däremot att först och främst handla om företagsledning och ledarskap.

Lite statistik. Jag har under detta inledningsår gjort ett nytt inlägg var tredje dag (126 stycken) och i princip ett twitterinlägg varje dag. Inläggen är på maximalt en A4-sida i någa enstaka fall har de varit 3-4 sidor. Från början var jag helt själv på denna blogg. Vid årsskiftet köpte jag ett statistikpaket från Loopia som driftar dessa sidor och denna statistik är intressant.  Hemsidan besöks av cirka 700 unika besökare som gör cirka 2 500 tittin per månad. Snittiden man är inne och kollar är mellan 3-5 minuter och det är mycket spritt varifrån man kommer. Det är också vanligt att man kommer hit efter en sökordsoptimering. Exempelvis kors, trålning, bostadsutveckling och så vidare.

Detta var absolut inget som jag förväntat mig eller på något sätt haft som målsättning.

Jag får ungefär cirka 25-30 epost varje dag med kommentarer på sidorna som publicerats. 75 procent av dessa kommentarer är skräp och kommer från företag med Viagra som huvudprodukt. Dessa är bara att slänga i papperskorgen och inte publicera. Cirka 5-6 stycken har läst ett inlägg och ger oftast en god feedback som jag svarar på.

Med sidan har jag också kört igång Skype som är en smart funktion.

För mig har denna blogg varit en fantastisk möjlighet att kommentera och fundera kring vad som sker och vad som händer. Man får själv ett redskap eller kanal som man kan publicera sina tankar i. Skrivandet får en form när man blir sin egen redaktör. Bloggen är nyckeln till att ge sig in i olika debatter, kommunicera och avsätta tid för att fundera. Vid sidan av detta har jag som alla andra ett facebooks-konto.

Det fortsatta målet är 2-3 inlägg i veckan, ett twitterinlägg per dag och ett bokkapitel varannan vecka. Det sistnämnda är jag lite osäker på. Jag vill däremot rekommendera andra att dra igång en blogg. Det är inget som man kommer att ånga. Kostnaderna är små och numera kan man själv  göra många varianter av standardiserade mallar. Denna blogg är en Word-Press-produkt (temat Esplanade) och här finns oändligt med layoutförslag, uppdateringar, länkar, programmeringsmöjligheter som är relativt enkla   att sätta sig in i. Jag har inte valt en flödande blogg utan mer som en tidning med artiklar och påannonsering.  Men ta gärna hjälp av barnen eller andra för att komma över första tröskeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*