Böda Sand

Fem stjärnor och en sagolik sandstrand på nästan en mil är Bödas kärnprodukt. Den utvidgade produkten består av den lite pinsamma TV-såpan Böda (som skapar en ny värld mellan dokusåpan och verkligheten), en jätteinvestering i ett nytt vattenland som kallas Nordpool, rader av starka artister, temaveckor och en evenemangskalender som heter duga.  Böda har sannerligen uppdaterat sin produkt sedan vi var här för fyra fem år sedan. Det verkar också var ett bra ledarskap som smittar av sig på medarbetarna som alla är vänliga och hjälpsamma.

Vi åker hit med några enkla handdukar och badbyxor. Vi har inga solstolar, bollar, parasoll,kök eller kylväskor eller annat med oss. Vi tänker inte stanna länge eftersom det alltid är en cirkus på stranden. Det blåser lite idag men stranden är bara halvfull? Vi hittar en egen sanddyna som vi sjunker ner i innan vi kastar oss ut i det skummande havet. Men vart är allt folk, har vi missat något? Till slut går det upp ett ljus. Minst halva badgänget har tryckt in sig i det nya vattenlandet och där ligger man verkligen som packade sillar. Med en armlängds avstånd till nästa granne är det nästan som om de ligger skavfötter. Här är det mycket hud, blickar och mode men ingen sand. Det hela påminner inte så lite om en annan TV-såpornas TV-såpa från Solana al-inclusive resort i Benidorm. Kanske är det så att den utvidgade produkten bättre stämmer överens med dagens konsumenter än den vanliga sandstranden. För oss är det precis tvärtom. Att bara lägga sig ner och sola är skönt enkelt. Dessutom så kostar det ingenting. Man blir till och med glad på kuppen när man blir överraskad. Men med sådana turister är det bara att ställa in betalningarna. Bödas omsättning bör säkert ligga kring 75-100 mkr per år för att ge en skälig avkastning.

Böda är alltså en totalupplevelse av högt som lågt – men det är gästerna som gör festen. Det skulle vara mycket intressant att göra ett seriöst forskningsprojekt över det sociala och psykologiska spelet på anläggningen. Här skulle politikerna wallraffa (ta anställning) och krypa under ytan på folk för att förstå vart vinden blåser. För här mellan alla grillar och skål kläcks det mesta och det mesta blir också löst frampå småtimmarna. När vi går så kan man inte låta bli att förundras. Alla gör något och är sysselsatta med något. På Böda går ingen sysslolös. Här finns cykeluthyrning, äventyrsgolf, frisbeegolf, trampbåtsuthyrning, vattensport, 9-håls golfbana (pay-and-play), spelhall, morgongympa, elbilar, internetcafé, skateboardramp, beachvolley, tennisbana, fotbollsskola, gå på spa, basta och mycket mer såklart. Ingen, absolut ingen, sitter och tittar rakt fram eller kontemplerar. Det är sannerligen tidens tecken. Här råder full sysselsättning och att solen lyser från morgon till kväll gör inte saken sämre.

böda