Hästens år 2014

Det känns skönt att logga ut och ta en paus från diverse verksamheter. Idag, i den svaga decembersolen förvandlas landskapet till en oas. Gräsmattan är grön, vinden har mojnat och diset från sjön håller på att lätta. Sex plusgrader ger nästan vårkänning. Det är en närvarande andlighet.

Det är OCKSÅ stora inbesparingar för hushållen och fastighetsföretag. Inte minst för el- och uppvärmningskostnader, snöröjning, inga överbelastade fläktsystem eller pumpar som strejkar eller avlopp som spricker av tjälen i marken.  Kort och gott, det den enas bröd den andres död.    

Vi har haft glada släktingar på besök. Det har varit mycket skratt, glädje och tokerier från oss alla. Det blir alltid väldigt roligt när vi kommer ihop. Vi äter, skrattar, pratar, eldar, skojar, skrattar och tar oss (jag) en liten stänkare då och då. Igår var det stor grillning på juldagen. Görans finfina grill kom till användning för första gången.  En fantastisk gasolgrill, Landman, var rena rama succén. Det blev välgrillat, gott och roligt. Det kändes nästan som i Sydamerika, när vi stod och grillade för fulla muggar på juldagen.  Nu när julen är grön går det också utmärkt att gå ut i trädgården och chippa och köra lite inspel. Vi hann också med en treboll precis innan julafton.

I och med att alla släktingar kom, så har vi lagt manken till och städat hela huset i dagar. Huset är ett riktigt sällskapshus och det ser så julfint ut, som en prästgård ska göra, utan överdåd. Det är en fin plats. En medveten vald plats och en gåva.

Nu börjar också planeringen av det nya året. 2014. Vad jag ska försöka göra och sträva mot. Verkligheten är man själv med och skapar eller påverkar. Man har en frihet och vilja som man kan påverka tillvaron med. Jag har satt ner sju stycken saker som börjar med bokstaven S som målsättning för 2014. Även min långsiktiga målsättning börjar klarna. Innan vi skjuter rakteter brukar vi gå igenom varandras målsättningar.

2013 har varit ett blandat år där de tunga sakerna varit tunga. Det har hackat i maskineriet även om det rullat acceptabelt.

2014 är hästens år enligt det Kinesiska horoskopet. Hästens år är den kinesiska zodiakens sjunde år i cykeln om 12 år. Hos kineserna symboliserar hästens år det ädla och eleganta men också snabbhet och uthållighet. Det står också för intelligens, vältalighet och frihet. Hästens år associeras också med glädje, flexibilitet, humor och fest. Det låter väl inte illa.  Häst är man om man är född exempelvis 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014. Så här beskrivs hästens år 2014:

Människor som är födda i hästens tecken tycker om att avancera snabbt. Uppbrott är inga problem för dem, de ser snarare fram emot alla livets förändringar. Man kan inte beskylla dem för att vara särskilt konservativa. Är man född i hästens tecken är man troligen väldigt självsäker och kanske till och med en aning skrytig.

Hästar gillar att aktivera sig, många av dem gillar sport och att engagera sig. De är bra på att fatta snabba beslut och tar ofta kommando över andra människor. De lär sig nya saker snabbt men kanske är de dock inte så duktiga på att verkligen slutföra alla projekt de påbörjar. Tålamod är knappast hästens starkaste sida. Samtidigt är människor födda i hästens år har ett hett temperament och är samtidigt väldigt envisa – det är svårt för dem att erkänna sina egna fel och brister. Samtidigt är de inte speciellt långsinta. De har dessutom väldigt svårt att lyda order och kan ha svårt för arbeten där de måste samarbeta alltför mycket med andra.

Hästar är kreativa och riktigt bra problemlösare men de kan ibland drömma sig bort och bli lite tankspridda också. Kanske är det för att de håller på med så många olika saker samtidigt. Hästar är också väldigt rakt på sak och förväntar sig detsamma tillbaka från sin omgivning.  Är man född i hästens år har man lätt för att bli kär men också lätt för att tröttna på sin partner. Kanske är hästen lite av en swinger?

 Som yrke kan hästen nästan välja vad som helst eftersom denne har så lätt för att lära och är så flexibel, men ledaryrken eller yrken där man jobbar mycket individuellt brukar passa dem allra bäst. Det är dock viktigt att de får träffa många människor. Är man född i hästens år bryr man sig inte mycket om pengar och man är ofta väldigt generös.

Så långt horoskopet. Man kan faktiskt ha mycket kul åt dessa tankegångar och levnadsregler som har många år på nacken. Jag hoppas att så många som möjligt får ett riktigt bra slut och ett bra 2014 i hästens tecken.