Media och pressträffar

Idag är det pressträff med flera media här i Jönköping. Vi ska presentera vår nya kurs och företagsplan för Vätterhem de kommande sju åren. Vi ska generellt bli bättre på att informera media om när vi gör konkreta saker. Vi ska kombinera att både synas och verka. Inte bara att verka. Det är också viktig att vi är tillgängliga för media även när det viner runt husknuten. Att jobba öppet och stå för det man gör vinner alltid i längden. Det som är nytt numera på pressträffarna är att man livesänder och spelar in allt och lägger ut på egna sajter. Det mesta av utrustningen utgörs numera av mobiltelefonen.

Här är hela sändningen på 47 minuter.

http://www.jp.se/article/12-30-live-tv-vatterhems-byggplaner/

http://www.jp.se/article/12-30-live-tv-vatterhems-byggplaner/

Igår var sista dagen för Jorry Streipel på SmT. Har var alltid en vänlig, nyfiken och duktig journalist som visste allt som hände i östra Eksjö. Jag minns när jag var nytillträdd som VD i Eksjö och när han ringde andra dagen och ville veta hur vi skulle göra med Hult skola och sedermera Hjältevadsskolan etc.

När jag gick in tillfälligt i Vimmerby och jobbade med deras kommunala fastigheter så la vi pressträffen hos Jarry så att blev han först med nyheten att man faktiskt kunde jobba med fastigheter över kommungränserna. Ett arbete som gav mycket lärdom och insikt i hur mycket pengar det finns att spara på att samordna fastighetsskötseln och dess administrativa stöd. Vi försökte även göra samma sak i Aneby och Vetlanda med mindre lyckat utfall, även om det fanns brett intresse. I samband med renoveringen av Furulundsskolan i Mariannelund gav vi alltid flera intervjuer och rundvisningar som en gest till en gedigen journalist. http://www.smt.se/article/han-drar-till-sydliga-breddgrader

 

Här är vår pressinbjudan från idag

Inbjudan till presskonferens

Plats: Klostergatan 10

Dag: 17/12

Tid: 12.30

En ny utvecklingsfas

Vätterhem har som mål att bli det ledande bostadsbolaget i Sverige. Vi har under hösten arbetat fram en ny företagsplan för perioden 2016-2023 där vi beskriver vår vision, värdegrund, konkreta målsättningar, strategier och hur allt ska finansieras och verkställas. I detta arbete har den nya styrelsen, ledningsgruppen och samtliga medarbetare varit involverade.

Genomlysningen visar att bolaget är mycket välskött och att vi har ett fint utgångsläge. Strategin är att stegvis modernisera och bygga till nya funktioner i företagsbygget.

Nyheter i planen

Fördubbla nybyggnationsvolymen – påbörja minst 150 nya bostäder varje år, nya byggmetoder, integrera sociala aspekter i upphandlingar, prioritera egen mark och strategiska upphandlingar

Utveckla våra stadsdelar – nya visioner, bygga, renovera, skapa nya mötesplatser, samarbeten med andra bostadsaktörer för att skapa större mångfald

Utveckla organisationen – ny förvaltarorganisation, ökade befogenheter samt göra mer i egen regi

Ökad närvaro och aktivitet på sociala medier med justerad företagsprofil samt ny slogan

Utveckla medarbetarskapet i företaget genom tydliga roller, utbildning, ansvar och befogenheter samt fler medarbetare med eget budgetansvar

Investera över tre miljarder kronor, under de kommande sju åren, i 1 100 lägenheter, fortsätta ett starkt underhållsprogram och genomföra driftseffektiviseringar så att vår ekonomi stärks

Vätterhem är sedan sommaren certifierad enligt ISO 9001 och 14 001.

Under 2015 har vi påbörjat 129 nya lägenheter på Strandängen och just nu förbereds byggprojekt i Ekhagen (40 lägenheter) Klippan (12 lägenheter) och att skapa små vindslägenheter i centrala Jönköping. Första vindprojektet avser 8 + 8 lägenheter.

Resultatet från den nya kundundersökningen visar att 87,4 procent av våra hyresgäster är nöjda med oss som hyresvärd. Vårt högsta resultat någonsin. 93 procent skulle rekommendera oss till andra och nästan alla är nöjda med vårt miljöarbete. I undersökningen finns också flera områden där vi ska förbättra oss.

Välkomna

Thorbjörn Hammerth, vd