Förnyelse och modernisering

Allt har sin tid. Det är drygt fyra år sedan dagens blogg fick sin form och funktion. Därefter har vissa justeringar och kompletteringar gjorts. Det har nu blivit hög tid att modernisera och skapa något nytt. En hemsida eller blogg brukar ha ett bäst före datum på cirka fem år. Det är relativt korta livscykler. Oftast tar det också en viss tid innan man vänjer sig vid nytt format, så hårt sätter sig formerna. Många håller kvar det gamla just av denna anledning. Hemsidorna avslöjar numera snabbt hur det står till med organisationerna i dessa digitaliseringens tidevarv. Att kommunicera rätt är sannolikt den enskilt viktigaste konkurrenskrafterna, som handlar om budskapet, design, kanaler, samverkan mellan olika kanaler, rätt ton och värdering. Det är helt enkelt en ny arkitektur som håller på att skönjas och omgestalta världen.

Allt i livet handlar om förnyelse och död. Den som väljer att sitta still eller säger att så här har vi gjort tidigare, går långsamt under. Det är ingen rolig syn. Den nödvändiga förnyelsen bygger istället på engagemang och transpiration. Det är precis som naturens egen gång. Det farligaste är att slå sig tillrätta och ha sig själv i centrum, istället för verksamheten. Framgång skapas när man är i rörelse, med ett tillägg. Riktningen måste vara rätt. Att ha mycket energi och springa åt fel håll leder till galenskap. Det gäller att tänka mycket kring kursen och hur man bygger ihop sitt lag för att komma dit man vill.

Som vanligt, höll jag på att säga, är det Klara som hjälper till med att skapa nya bloggen. Projektet ska var klart om cirka en månad. Det vill säga sjösättning i samband med alla oktoberfester. Förnyelsen är ett bra tillfälle att se över alla texter (produkter), rensa i rabatterna och utforma bygget efter sin egen tid och verklighet. Oftast vill man så mycket i början, men det svårt är att underhålla och förvalta allt. Det har jag lärt mig. Därför tar jag bort cirka 20 procent av det gamla. Texterna ska bli lite kortare och mer frekventa. Även video och film ska användas i högre utsträckning. Bloggen ska alltid  vara rykande färsk och lite krispig. Upplevas aktuell och angelägen. Bilderna måste bli mycket bättre (här behöver jag lägga mer tid och lära mig mer). Fokus blir ännu mer på ledarskap, ekonomi och fastigheter. Kommentatorsfälten ska öppnas. Jag själv har dock en godkännandefunktion om vad som ska publiceras.

Här kommer ett litet smakprov som kommer att förändras succesivt. Inspirationskällorna är de stora bloggarna som finns i landet. Målet är att skapa en skön enkelhet, snabb överblick så att man kan söka själv samt bidra med goda idéer för andra. Jag har även registrerat en ny domän som heter hammerth.com. Här kommer jag succesivt att översätta material till engelska. WordPress är fortfarande plattformen som fungerat väldigt stabilt under alla åren.

 

hammerth_placeholder_nyblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*