Resultat 2016

Det har varit ett minst sagt intensivt utvecklingsår 2016. Vi har landat drygt 50 stycken stora utvecklingsprojekt som har rört allt från nytt marknadssystem, grafisk profil, trygghetsboende, utveckling av stadsdelar, detaljplaner till ny förvaltningsorganisation och utveckling av ledarskapet. Nu är det hög tid att knyta ihop säcken och summera året som är på väg att slutföras. Ser vi till våra sex tuffa mål så ökar vi tydligt på fem av sex mål. Vilket är jättebra och ett kvitto på att vi är på rätt väg. Det är fördelen med att mäta. Vi får en avläsning och kontroll om vi styr rätt eller inte. För ett mål, produktindex, har vi tappat ett par tiondelar. När det gäller nyproduktion har vi ökat med 50 procent pågående bostäder. Nästa år räknar vi med att dra igång drygt 300 bostäder – den högsta nivån sedan 1960-talet.

Att styra efter tydliga mål och återkoppla dessa i tid och otid ger alla i organisationen sakta men säkert ett klar helhetsbild om hur saker och ting hänger ihop. Målet är att skapa en ihopkopplad organisation som är stark på samarbete och kostnader. Målsättningarna är utmanande och kräver hela tiden extra ordinära arbeten för att lyckas. Modellen för oss är att vara ett målstyrt företag och till vår hjälp har vi ledningssystemen som ramar in verksamheten. Där finns våra processer, rutiner och handlingsplaner.

Att klara av att lyfta kundnöjdheten, medarbetarnöjdheten, all nyproduktion, renoveringar och energieffektivisering och samtidigt stärka ekonomin är vad det handlar om. Det gäller alltid att få med sig ekonomin eftersom det är facit på hur bra uppgifterna har lösts. Vi gör ett starkt resultat på över 90 mkr som beror på att väldigt många är duktiga och kämpar för klubbmärket. Vi är ett starkt gäng, där alla tillåts att vara just sig själva och utveckla sig utifrån sina förmågor. För oss gäller styrka genom mångfald och respekt för varandra samt att ta avstamp i LUTA.  När alla jobbar med sina styrkor och ett start intresse för verksamheten kommer både resultat och utvecklig av sig själv. 5 av 6 pilar som pekar uppåt kommer inte till av sig själv.

Något jag lärt mig är att förstå betydelsen av traditioner och att förstå bolagets historiska förlopp och var man befinner sig. Så att dagens förnyelse får med sig allt det goda som gjorts tidigare och att man utvecklar rätt grenar och områden. Jag hyser stor respekt för de som gått före. Tänk vilken kraft, energi, vilja och ambitioner som lagts ner på detta företag under så många och långa år.

Vi har alltså satt kurs mot visionen om att bli Sveriges bästa bostadsbolag 2023. För att nå dit gäller att både planera och jobba på fri hand. Året som kommer, går i samarbetets tecken. Då ska vi ytterligare stärka samarbetet mellan alla avdelningar och enheter så att vi jobbar integrerat i alla led. Under samarbetsåret 2017 ska vi jobba vidare med saker som utvecklats under detta år.

mal-sista

Tyvärr blev bilden lite suddig. Men resultatet är klart.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*