GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

Ibland är det bra att låta lite galenskap ta över. Förra torsdagen, alldeles för sent, så började vi insamlingen till Musikhjälpen. Pengarna duggade in och som en extra morot sa vi att jag och till slut även ledningsgruppen springer runt Munksjön här i Jönköping i tomtemundering om vi lyckas nå 10 000 kronor eller mer på styvt ett dygn. Tack alla vänliga Vätterhemmare för detta!

Sagt och gjort – pengarna växte och till slut var det ett faktum. Ut och köpa tomtekläder, planera och pussla ihop tider. Oftast är det små detaljer, som kan blomma ut och skapa en sådan rolig aktivitet i hela organisationen. Det provas dräkter, utstyrsel och plötsligt är vi studenter på nytt. Det blir energi, idéerna utvecklas och vi kommer varandra nära. Skratt och åter skratt. Klockan 12, när kyrkklockorna dånar i Sofia kyrka, så ger vi oss av. Ödesmättat eller salut för vårt glada upptåg.

Det tar inte lång tid förrän bilar tutar, folk stannar upp i lunchrusningen och hejar och tar en massa bilder. Det blir klappar och handslag för hela slanten. Även media sluter upp och tar sköna bilder. Blåsten är rejäl så min luva är på drift hela tiden. Men nästa alla blir överraskade och väldigt glada. http://www.jp.se/article/vatterhemstomtar-sprang-runt-sjon/

Löpningen går runt sjön med flera depåstopp och roliga möten. Vi har glöggstopp, korvstopp och kramstopp med andra Vätterhemmare som hejar fram oss. Slutkörda och dyngsura är vi tillbaka på kontoret – där det skrattas och tjoas. Sådant här stod det aldrig något om i managementböckerna – men det är såhär man skapar team och glädje i allt det viktiga vi gör. Alla lägger till idéer och allt utvecklas automatiskt.

Alltså, ibland är det bara att göra viss saker. Att göra enkla saker och plötsligt slår det oss, vi kanske har inlett en ny tradition då vi ska utmana resten av Jönköping nästa år. Titta på denna härliga film; https://www.youtube.com/watch?v=vN8q7milkwg Idag, vintersolståndet, kan ju bli en riktig festivaldag i stan. Hela organisationen ska springa nästa år och sätta färg på Jönköping.

Att bjuda på sig själv för en god sak är vad allt handlar om. I detta fall att ge barn rätt att gå i skola. Då får man offra sig. Det är lite pinsamt i början men vad gör det? Ser jag hur många människor som spricker upp och blir innerligt glada så är det värt varenda steg. Det är också roligt att se hur man själv förvandlas till student och hur snabbt studentikosa upptåg kommer åter. Det är när man går från ord till handling som det händer saker. Då blir det skoj när alla vill samma sak.

Precis detta, är vad företagsledning handlar om. Det kan man alltså lära sig genom att klä ut sig till jultomte och sprida glädje till alla. Vi ska fortsätta att överraska nästa år. Det är en sak som är säker. I överraskningen ligger alltid ett nytt initiativ och möjlighet. Vätterhem ska bli bäst på möjligheter och att tillvarata dessa som oftast ligger i dagern men som få uppmärksammar. Ibland krävs det faktiskt lite galenskap för att upptäcka dessa och släppa på tyglarna. Det är kombinationen mellan styrning och upptåg som på något sätt visar vägen.

Jag önskar alla en God Jul och Gott Nytt År – Det var ett förbaskat roligt lopp.jul

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*