God nytt år och gott slut på 2017

Det är dags att runda av Tuppens år och ta klivet in i Hundens år 2018. Det ska bli spännande och skönt. Vi får också se hur fyrverkerierna går och om det går att se något denna nyårsafton tillsammans med de sällsamt roliga kinesiska horoskopet som bygger på en människo- och samhällssyn från 1 500 f.Kr. Hundens år, det elfte året i den kinesiska kalendern är lojalitetens, trofasthetens och rättvisans år. Det är ett år då det är gynnsamt att skriva på viktiga kontrakt eller ingå partnerskap med någon. Hundens år är också traditionens år. Använd det till att reflektera över fina traditioner du delar tillsammans med din familj och dina vänner.

Detta blir således den sista 44:e bloggen för i år och handlar bara om mig själv. Ett så kallat egoföredrag. Ja så heter det faktiskt när man berättar om sig själv och sitt liv för att bli invald i Rotary. Vem är jag och vad står jag för.  I och med att jag alltid skriver om jobbet, ledarskap, samhälle, verksamheter, organisation, familjen, fastigheter och så vidare så är fokus på mig och inte de roller som man har i olika sammanhang.

2017 har som helhet varit VG. Det har i stort sett varit ett bra år som rullat på. I sann kinesisk anda så delar jag upp det i Yin och Yang, både det som är positivt och det som är negativt och avslutar med personliga mål för nästa år.

Positiva saker under året:

 • Genomfört en väldigt bra VD-utbildning på Handelshögskolan tillsammans med tjugo andra VD:ar för olika samhällsföretag i landet. Lärorikt och pedagogiskt väl förpackat.
 • Blev nominerad och vald att ingå i den nya nationella arbetsgivarorganisationen Pacta och KFS nya styrelse som styrelseledamot. Intressant uppdrag med tanke på fusionen, nytt varumärke, organisation, plan, positionering, medlemsservice och att stärka den affärsmässiga samhällsnyttan i Sverige. Fick även fortsatt förtroende att ingå i styrelsen för det nationella Sweden Green Buildning Council som styrelseledamot.
 • Ett bra golfår som byggts upp av träning och att jag tog klivet och blev elev och nybörjare på nytt. Detta har gett stabila rundor och i slutet av året upptäckte jag Ben Hogan och det ger ännu mer inspiration, träningslust och mer golfutbildning i vår.
 • Har äntligen kommit igång med skrivandet och under hela sommaren skrev jag och nu har jag hittar formen för detta.
 • Löpningen har varit ganska bra. Sprungit tre tävlingslopp och tränat tre gånger i veckan. Även gymträningen har äntligen lossnat och nu förstår jag varför jag ska vara där. Det är inte längre tråkigt.
 • Skötseln av husen har varit ganska bra, med ommålning gånger två, borrning av vatten, vitvaror, service, med mera.
 • Bestämt mig för att delta i kursen ledarskap för innovation som arrangeras av Jönköpings University under 2018
 • Ingår i SABOS integrationsråd under 2017 som ger ett bra nätverk och kunskaper
 • Har lagt ner mer tid på att kolla börsen, pensionsvillkoren och ekonomin i stort

Negativa saker under året:

 • Mycket svag bokläsning – köper intressanta böcker men börjar aldrig läsa dessa. Dåliga vanor.
 • Ingen ordentlig struktur på boendet totalt sett
 • Vegetariskt mat eller att äta en mycket mer hälsoriktig mat har tyvärr inte fungerat. Har provat att äta vegetariskt i tre veckor och detta fungerade bra. Men slarvat bort detta sedan.
 • Extremt dåligt kulturår – kanske det sämsta någonsin. Vilket innebär få operor, få teaterbesök, föredrag, musikaler och så vidare.
 • Skulle ha återknutit flera kontakter med gamla vänner i Stockholm som inte blivit av. Kul att träffa Per Sandström och Olof Eriksson på Business Arena.
 • Ingen cykling – alldeles för mycket bilåkande i Jönköping. Behöver gå eller cykla mer.

Personlig mål 2018: 

 • Fungera bra som ledare på Vätterhem –skapa förnyelse och kontinuitet. 2018 är mitt tredje VD-år och nu ska jag fokusera på kvalitet, struktur och processer.
 • Skriva krönikor i tidningen Fastighetsnytt
 • Skriva klart 1 bok nästa år
 • Aktivt delta i utbildningen ”ledarskap för innovationer” på JU
 • Ett blogginlägg per vecka och alltid twitterinlägg från media när vi förekommer där
 • Bli en mycket bättre kulturkonsument 2018 – frekvent besöka teater, opera och andra scener
 • Ordna en lägenhet i Stockholm
 • Att nå sämst 9.9 i hcp i golf – motorisk träning nästan varje dag cirka 10 minuter, typ husmodersgymnastik
 • Träna minst varannan dag i löparspåret eller på gymmet
 • Äta bättre mat – inspireras av Håkan Waxegårds osminkade hälsoblogg

Detta är alltså den subjektiva upplevelse av verkligheten. Om det finns en objektiv verklighet så kanske det inte alls ser ut på detta sätt. Den dagen den sorgen och det får jag återkomma till. Hurvida något är beständigt eller om allt är flyktigt och i en konstant förändring som aldrig är i någon permanent form. Vari den drömlika och svårfångade tillvaron egentligen består av. Och om hjärnan är plastisk och alltid kan förändra sig eller om någon verkligen kan veta vad som händer i en annans varelsers hjärna. Det kommer inte saknas ämne för 2018 som ännu inte inträffat i Sverige men väl i Nya Zeeland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*