Sport

IMG_0573[1]Det har sina sidor att ha två dobermanhundar som dessutom är killar/gubbar.  Och det är inte vilka hanar som helst. Den ena, en romersk gladiator heter Cassi (Cassimir) och den andra marathonlöparen med fyrhjulsdrift heter Choppis (Choppsstick). Båda mäter 70 cm i höjd och 70 cm i längd och väger 40-45 kg vardera. De är i grund och botten brukshundar med skydd som specialitet och håller rejäl koll på läget. Nu är dessa dobermangubbar uppvuxna med barn och mycken vänlighet, så de är snarare knähundar eller stora kattdjur när de är inom hemmets väggar. Så ser den ljusa sidan ut. Den andra sidan är det gränslösa behovet av motion och hjärngymnastik, men framför allt motion. Och att deras kynne hårdnar till en aning när de går utanför tomten. Både jag och Gunilla är ute med dessa champions flera timmar per dag. För min egen del blir det löpning 12 kilometer minst varannan dag oavsett väderlek. Redan på uppfarten till huset hör man ylandet. Då finns det så att säga ingen återvändo. Att det gör en själv i bra form är ingen överdrift. För oss har livet med dessa speciella vovar gett oss många unika upplevelser. Under denna flik kommer 20145små notiser som beskriva livet med dessa mycket speciella och intelligenta hundar som håller veterinärbranschen flytande.

Doberman är bland de intelligentaste hundarna efter Border Collie, men när de blir arga så rämnar allt och de går helt på instinkt. De ger aldrig upp och är till på köpet både urstarka och blixtsnabba så det gäller att sätta gränser och ha tydliga spelregler.  Här är listan på de smartaste hundarna: http://www.varldenshaftigaste.se/topplistor/varldens-10-smartaste-hundraser

En fördel med dessa turbomotorer är att när man ställer sig på vågen, så ligger vikten på samma 77 kg oavsett hur mycket jag äter och dricker. Så såg det även ut den 31/12 2013. Det är samma vikt som jag haft i tio år och när man springer i ur och skur så stärks även hållningen. Man sjunker liksom inte ihop utan rättar ut sig.  Trots detta, så kan inte mina 186 cm längre mäta sig med sonen Gustaf som dragit iväg och blivit nästan tio centimeter längre än sin pappa. Numera är även Gustaf med och springer med våra KINGAR och då är det drag och race i backarna.

Vid sidan av löpningen ska jag börja åka rullskidor för att träna hela kroppen på ett mer grundligt sätt. Men den lilla gökungen, golfen, håller sakta men säkert på att äta upp allt annat omkring sig. Just nu ligger mitt hcp (handikapp) på 12,6 och det förplikat en inte obetydlig träning och att sticka ut så fort vädret medger.  Golfen ställer också stora krav på att hantera sitt humör och koncentrationsförmåga. Det går inte att ha bråttom eller komma illa förberedd till ett golfspel för då går det åt skogen.

Även tennisen håller på att väckas till liv. När jag var ung så spelade jag flera gånger per dag och tennisbanan var mitt första hem. I och med att Gustaf har gått på tennisträning i ett par tre år så är det bara att ta den kastade handsken och bjuda motstånd. Ny HEAD-rack är inköpta och det ska blir riktigt kul att spela i Eksjös renoverade tennishall som på något sätt påminner om Kungliga Tennishallen í Stockholm. En timmes intensiv tennismatch känns!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*